Het aantal vacatures ligt met ongeveer -30% nog steeds onder vorig jaar, als gevolg van de corona-crisis. Toch is er sprake van herstel, omdat aan het begin van de crisis de daling groter was, namelijk tussen de -35% en -40%.

Waar voor de crisis tekorten waren op de arbeidsmarkt, zien we deze nog steeds. Denk hierbij aan o.a. productiemedewerkers, service technicus, manager accountancy, filiaalmanagers, winkelmedewerkers enz.

Wanneer de economie herstelt zal de krapte op de arbeidsmarkt groter worden dan voor de crisis. Daar ben ik van overtuigd. Onze arbeidsmarkt is in onbalans en zal dat zeker nog jaren blijven.

Ervaart u ook moeite met het invullen van geschikte kandidaten voor uw openstaande vacatures? Zo ja neem dan vrijblijvend contact met mij op en ik help u hiermee dit op te lossen.

Gratis ontwikkeladvies bij loopbaanadviseur

 

Alle werkenden en werkzoekenden in Nederland kunnen vanaf nu gratis een ontwikkeladvies aanvragen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Wij kunnen u hiermee verder helpen omdat wij samen werken met een erkend bureau.

Met het advies krijgen mensen zicht op de mogelijkheden die er voor hen zijn op de huidige arbeidsmarkt. Is het nodig om je bij te scholen, liggen er voor jou kansen in een andere sector of zit je goed op je plek? Dat zijn vragen waar de loopbaanadviseur mee kan helpen. Mensen kunnen zich daardoor beter voorbereiden op een mogelijke overstap naar ander werk. Er komen nieuwe banen bij en tegelijkertijd zijn er banen die verdwijnen.